Red een kerst

Leden van Rotaryclub Hoorn-de Compagnie hebben zaterdag 8 december 2018 een actie om Nordmannen te verkopen gehouden, dit om de bewoners van verzorgingshuis Westerhaven te helpen.

Westerhaven biedt zorg en steun aan 230 mensen en is, met 125 bewoners in het verzorgingshuis zelf, de grootste locatie van zorgorganisatie Wilgaerden. De brandweer heeft de eigen kerstbomen en de kerstversiering afgekeurd. De regels rond brandveiligheid worden steeds strenger, waar natuurlijk niets tegen is. Veiligheid voor alles! Maar het betekent dat de bewoners hun spullen niet meer kunnen gebruiken. Het impregneren van de bomen is niet voldoende, ze moeten een certificaat hebben dat ze brandvertragend zijn. Wie een kerstboom bij deze Rotary actie koopt, draagt zo een steentje bij aan dit goede doel.

De verkoop ging weken eerder al gestart via www.kerstinwesterhaven.nl en daar kwamen vele bestellingen binnen. John Koomen van de Rotary hoopt dat de actie 3000 tot 5000 euro oplevert. “We hanteren normale prijzen, vanaf 19 euro, en bezorgen zelfs voor 2,50 euro extra aan huis, binnen een straal van tien kilometer. Eigenlijk dus een mooie reden om de kerstboom dit jaar bij de Rotary te kopen.“

Het probleem van kerstversiering die gecertificeerd moet zijn, speelt in meer verzorgingshuizen. De keuze voor Westerhaven is vrij willekeurig tot stand gekomen. “We hadden het plan kerstbomen te verkopen voor een goed doel en willen dat het liefst lokaal houden. Toen hoorden we dat de kerstspullen in Westerhaven zijn afgekeurd. Kerst voor kerst, dachten wij, strakke actie.’’

Kerstbomen konden tot 8 december 2018 besteld worden via www.kerstinwesterhaven.nl.

De actie heeft na de online verkoop en via verkoop op de dag zelf bij het woonhuis van Angelique een opbrengst opgeleverd van circa 2.900! Een prachtig resultaat en compliment voor de brede clubinzet.

Zie ook de publicaties rondom deze actie:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180919_1184487/actie-in-hoorn-red-kerst-koop-een-boom
https://onswestfriesland.nl/2018/bedrijvennieuws/rotaryclub-hoorn-de-compagnie-in-kerstactie-voor-westerhaven/

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181204_57687586/eindsprint-met-kerstboomactie-hoorn-voor-westerhaven