Wat is Rotary?

Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. Zij telt bijna 1,2 miljoen leden, verspreid over meer dan 32.000 clubs in meer dan 200 landen. Inmiddels telt Nederland ruim 20.000 leden verdeeld over ruim 500 clubs. Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd.

ROTARY is een serviceclub. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende wijzen hun medemensen. Dit alles zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening.

ROTARY is de eerste serviceclub ter wereld. De eerste Rotaryclub is opgericht in Chicago op 23 februari 1905 door de advocaat Paul Harris.

ROTARY is ruim 1,2 miljoen mannen en vrouwen die behoren tot ruim 29.000 Rotaryclubs in meer dan 163 landen in de wereld.

ROTARIANS ontmoeten elkaar veelal wekelijks voor interessante en informatieve programma’s die betrekking hebben op actuele onderwerpen.

ROTARY is The Rotary Foundation, die elk jaar meer dan $ 100 miljoen uitgeeft voor internationale beurzen, culturele uitwisselingen en humanitaire projecten, zowel groot als klein, die de kwaliteit van het leven van miljoenen mensen verbetert.